Vuxenbarnböcker

Vindform Vindbruk

 

VUXENBARNBÖCKER

Vuxenbarnbok är ett nytt begrepp, böcker som barn ska läsa högt för vuxna, i stället för tvärtom.

 

Det är ganska tröstlöst att försöka rädda klimatet genom att utveckla vindkraftsprojekt, eftersom länsstyrelser, naturvårdsverk och vissa organisationer alltför ofta lyckas stoppa planerna så att inga tillstånd att bygga ut vindkraften beviljas. Åratals arbete visar sig vara bortkastat, på grund av dessa statsavlönade paragraf-fundamentalister.

 

För att göra något lite tacksammare och roligare har jag därför börjat skriva andra sorters böcker. Först en barnbok, Korv&Polis, där ungar i 6-12 årsåldern har huvudrollerna. Sedan tänkte jag att det faktiskt vore roligare om barnen, när de lärt sig läsa, kan läsa högt för mig, liksom för andra föräldrar och mor- och farföräldrar. Jag bytte då ut alla ungarna i historien till pensionärer. Det fungerade utmärkt.

 

Eftersom detta var det roligaste jag gjort, skrev jag en bok till, Basker-Villes hund. Den handlar om hunden Rocky, som finns i verkligheten. Rocky är en byracka, en blandning av chihuahua och papillon, som bor i Boden men hälsar på mig på Gotland på somrarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Böckerna kommer ut våren 2018 om allt funkar som det ska. Korv&Polis består av två delar. En junior-version från ena hållet, och om man vänder boken så hittar man seniorversionen. Den ska illusteras av min kompis Uffe Frödin, känd bland annat från DNs Namn&Nytt-sida.

 

Basker-Villes hund består av åtta kapitel. Manuset är klart, och illustrationerna görs av Urika Nilsson. Ett sammandrag av kapitel 2, Basker-Ville och detektiverna, publicerades dock i Gotlands tidningar den 5 augusti 2017, i samband med deckarfestivalen Crimetime i Visby. Den korta texten har jag lagt som pdf-fil här, som ett smakprov på vad som komma skall. Även den texten är lämplig för barn att läsa högt för vuxna....

 

Om ni kan läsa e-böcker finns hela kapitlet som en lite e-bok med titeln Hattjuven. Om inte, ladda hem en app för detta, till exempel Overdrive eller Adobe digital editions, som båda är gratis.

 

 

Vindforms Vuxenbarnböcker har en egen

Vindform AB

Banérgatan 79 | SE 115 53 Stockholm | Sweden

Tel: +46-(0)70-650 69 83 | E-mail: tore@vindbruk.org

VAT-nr: SE556785563901

 

Website by haarla.se