Vuxenbarnböcker

Vindform Vindbruk


VUXENBARNBÖCKER

Vuxenbarnbok är ett nytt begrepp, böcker som barn ska läsa högt för vuxna, i stället för tvärtom.


Det är ganska tröstlöst att försöka rädda klimatet genom att utveckla vindkraftsprojekt, eftersom länsstyrelser, naturvårdsverk och vissa organisationer alltför ofta lyckas stoppa planerna så att inga tillstånd att bygga ut vindkraften beviljas. Åratals arbete visar sig vara bortkastat, på grund av dessa statsavlönade paragraf-fundamentalister.


För att göra något lite tacksammare och roligare har jag därför börjat skriva andra sorters böcker. Först en barnbok, Korv&Polis, där ungar i 6-12 årsåldern har huvudrollerna. Sedan tänkte jag att det faktiskt vore roligare om barnen, när de lärt sig läsa, kan läsa högt för mig, liksom för andra föräldrar och mor- och farföräldrar. Jag bytte då ut alla ungarna i historien till pensionärer. Det fungerade utmärkt.


Eftersom detta var det roligaste jag gjort, skrev jag en bok till, Basker-Villes hund. Den handlar om hunden Rocky, som finns i verkligheten. Rocky är en byracka, en blandning av chihuahua och papillon, som bor i Boden men hälsar på mig på Gotland på somrarna.
 Korv&Polis består av två delar. En junior-version från ena hållet, och om man vänder boken så hittar man seniorversionen. Den har illusterats av min kompis Uffe Frödin, känd bland annat från DNs Namn&Nytt-sida.


Basker-Villes hund består av åtta kapitel och har illustratrerats av tecknaren Urika Nilsson. Ett sammandrag av kapitel 2, Basker-Ville och detektiverna, publicerades i Gotlands tidningar den 5 augusti 2017, i samband med deckarfestivalen Crimetime i Visby. Den korta texten har jag lagt som pdf-fil här, som ett smakprov på vad som boken innehåller. Även den texten är lämplig för barn att läsa högt för vuxna....


Vuxenbarnböckerna har en egen hemsida.
Vindform AB

Banérgatan 79 | SE 115 53 Stockholm | Sweden

Tel: +46-(0)70-650 69 83 | E-mail: tore@vindbruk.org

VAT-nr: SE556785563901


Website by haarla.se